Sinteza U.S.

Foloseste un CI de tip SI5351 si un modul Arduino Nano. Poate furniza semnal intre 1 si 160 de Mhz. Stie de asemenea sa faca tot felul de ghidusii la fel ca orice transceiver modern.

Genereaza semnal pentru VFO si BFO, deci nu mai este necesar cristalul de purtatoare, putind fi folosit cu orice valoare a FI. Frecventa BFO poate de asemenea sa fie modificata in tot intervalul de lucru! Deasemenea poate fi activata si cea de-a treia iesire pe care ofera semnal pe direct frecventa de lucru afisata, putind fi deci folosit in receptoarele sincrodina sau ca generator de semnal nemodulat!

Sinteza ofera semnal dreptunghiulr, ceea ce poate sa nu fie convenabil in toate cazurile! Dar functioneaza foarte bine in cazul folosirii mixerelor clasice cu diode!

Poate comanda filtre trece jos, avind disponibile 10 iesiri, active in ”0”.

Dispune de pini in/out pentru interfatarea cu un trx sau qro, putind sa afiseze nivelul in grade ”S” sau SWR, daca se dispune de semnalele corespunzatoare!

Alimentarea se face cu 10-13,5V. Softul poate fi modificat de cei care au cunostintele necesare, fiind disponibile fisierul .ino si bibliotecile necesare!